Μέλη

Τα μέλη του δικτύου

Lasithi

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου
www.lasithi.gov.gr
Το Οροπέδιο Λασιθίου βρίσκεται στον ομώνυμοδήμο και απέχει περίπου 70χλμ από το Ηράκλειο.Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, ένας από τους οκτώ Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής πλευράς του ορεινού συγκροτήματος της Δίκτης. Ο αριθμός των κατοίκων του Δήμου ανέρχεται σε περίπου 2.500, ενώ απαρτίζεται από 11 δημοτικά διαμερίσματα. Είναι ο μόνος Δήμος νησιωτικής περιφέρειας στην Ελλάδα, που δεν εφάπτεται σε κανένα σημείο με τη θάλασσα,γεγονός που του προσθέτει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεσπόζουσα θέση στο Δήμο αναφορικά με την απασχόληση καταλαμβάνει ο πρωτογενής τομέας παραγωγής. Παράλληλα, η περιοχή ευνοεί την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού – κατά κύριο λόγο τουρισμού υπαίθρου και αγροτουρισμού- ενώ τα καταλύματα μπορούν να υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή, εφόσον λειτουργούν σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του χρόνου.

Logo New E Paithros2 06

Αναπτυξιακό Κέντρο Ορεινού Μυλοποτάμου και Μαλεβιζίου (Α.Κ.Ο.Μ-Μ. Α.Ε)
www.akomm.gr
Το Αναπτυξιακό Κέντρο Ορεινού Μυλοποτάμου και Μαλεβιζίου Ανώνυμη Εταιρία (Α.Κ.Ο.Μ-Μ. Α.Ε) ιδρύθηκε το 1988 με ιδρυτικούς μετόχους το Δήμο Ανωγείων, την κοινότητα Αξού, την κοινότητα Γωνιών και τον Αγροτικό Βιοτεχνικό Συνεταιρισμό Ανωγείων και αποτελεί το σημαντικότερο αναπτυξιακό εργαλείο της ευρύτερης περιοχής. Από το 1991 η περιοχή παρέμβασης της εταιρίας είναι η ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη.

Elmepa

ΕΛΜΕΠΑ
www.hmu.gr
Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο αποτελεί μετεξέλιξη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, το οποίο ήταν ένα δημόσιο ακαδημαϊκό ίδρυμα με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και παραρτήματα στα Χανιά, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα, και τη Σητεία. Ιδρύθηκε το 1983 στο Ηράκλειο Κρήτης και ανήκε στην Τριτοβάθμια Τεχνολογική Εκπαίδευση από το 1983 και στην Ανώτατη Εκπαίδευση από το 2001. Αποστολή του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (TEI) Κρήτης  ήταν οι σπουδές Πτυχίου Ανώτατης Εκπαίδευσης σε ένα εύρος ειδικοτήτων, η Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση, η έρευνα και η άμεση συμβολή στην ανάπτυξη της Κρήτης και της Ελλάδας, με τη Δια Βίου Μάθηση, την προσφορά τεχνολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας. Στο ΕΛΜΕΠΑ λειτουργεί από το 2015 το εργαστήριο Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, το οποίο έχει μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια αναλάβει και υλοποιήσει μία σειρά από έργα, τόσο σε τοπικό-περιφερειακό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ite

Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας – Ινστιτούτο Πληροφορικής
www.ics.forth.gr
Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ιδρύθηκε το 1983 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα ερευνητικά κέντρα της χώρας, με διεθνή αναγνώριση και προσωπικό υψηλών δεξιοτήτων. Εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Με έδρα και Κεντρική Διεύθυνση στο Ηράκλειο, το ITE αποτελείται από 8 Ερευνητικά Ινστιτούτα, ανάμεσά τους και το Ινστιτούτο Πληροφορικής. Το Ινστιτούτο Πληροφορικής, διεξάγει βασική και εφαρμοσμένη έρευνα, και διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Κύρια χαρακτηριστικά του αποτελούν η ερευνητική του αριστεία, η διεπιστημονική προσέγγιση και η συνεχής προσπάθεια μεταφοράς των ερευνητικών αποτελεσμάτων και των τεχνολογιών που αναπτύσσει στην βιομηχανία και στην κοινωνία ευρύτερα.

Idaia

Ν-Ιδαία Συνεργασία (ΚοινΣΕπ)
www.n-idea.gr
Η «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας Ανωγείων» με διακριτικό τίτλο «Ν-Ιδαία Συνεργασία» έχει έδρα τα Ανώγεια Ρεθύμνου και ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2017. Η επιχείρηση συστάθηκε από 7 μέλη από την περιοχή των Ανωγείων και βασικός σκοπός της είναι η συλλογική και κοινωνική ωφέλεια και η βιώσιμη ανάπτυξη. Οι δραστηριότητες που αναπτύσσει στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην παραγωγή προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την οικολογία, την εκπαίδευση, με παροχές κοινής ωφέλειας, την ανάδειξη τοπικών προϊόντων, τη διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων-επαγγελμάτων, την προστασία των κοινών αγαθών, την προστασία και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και γεωποικιλότητας, την ενίσχυση της τοπικά υποστηριζόμενης γεωργίας ή κτηνοτροφίας, της διαδικασίας μείωσης της παραγωγής αποβλήτων και απορριμμάτων σε τοπικό επίπεδο, την παραγωγή και προώθηση της ανεξάρτητης πολιτισμικής δημιουργίας και τέλος τη διαχείριση ακίνητης περιουσίας με κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Η Κοιν.Σ.Επ περιλαμβάνει υποδομές όπως: τον Τόπο του Βοσκού (θεματικό πάρκο), ένα Χώρο μουσικής μελέτης (ψηφιοποίηση υλικού για καλλιτέχνες) και το Κέντρο αρχαιολογικής πληροφόρησης (έκθεση στοιχείων και πληροφοριών από τους ανασκαφικούς χώρους του Ιδαίου Άντρου και της Ζωμίνθου).

Ploigos

Εκπαιδευτική αναπτυξιακή Πλοηγός
www.ploigos-ea.gr
Το κέντρο Δια βίου μάθησης «Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Πλοηγός» είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα το Ηράκλειο η οποία αναπτύσσει και δράσεις περιφερειακής εμβέλειας, μέσω της λειτουργίας εκπαιδευτικών κέντρων στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου. Το κέντρο συστήθηκε το 1995 από επτά αναπτυξιακές εταιρίες που καλύπτουν γεωγραφικά το μεγαλύτερο ποσοστό της Περιφέρειας Κρήτης παρέχοντας επαγγελματική εκπαίδευση ενηλίκων σε εργαζομένους ανέργους, αυτοαπασχολούμενους καθώς και σε ειδικές ομάδες του ενεργού πληθυσμού. Ο Πλοηγός, είναι πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης περιφερειακής εμβέλειας στα θεματικά πεδία: περιβάλλον, τουρισμός, παροχή υπηρεσιών, αγροτικά, τεχνικά- μεταφορές, υγεία και πρόνοια, πολιτισμός και αθλητισμό, παιδαγωγικά, οικονομία – διοίκηση και πληροφορική. Έχει οργανώσει ειδικό τομέα για την ανάπτυξη δράσεων υποστήριξης των ομάδων του πληθυσμού που υφίστανται αποκλεισμό από την αγορά εργασίας αλλά και κοινωνικό αποκλεισμό.

Oas

Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία (ΟΑΣ)
www.oas.gr
Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.E. Ο.Τ.Α., είναι μια από τις 3 πρώτες αναπτυξιακές εταιρίες στην Ελλάδα. Iδρύθηκε το 1988 και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 53 αναπτυξιακά έργα, προγράμματα & μελέτες, Σκοπό έχει τη συμβολή στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της πρώην Επαρχίας Σητείας & ευρύτερα της Περιφερειακής ενότητας Λασιθίου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Logo New E Paithros2 09

Π.ΑΝ.ΕΤΑΙ.Κ.
www.panetaik.gr
Η Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε. (Π.ΑΝ.ΕΤΑΙ.Κ.) ιδρύθηκε το 2003 με την ονομασία Αναπτυξιακή Χανίων ΑΕ προκειμένου να αναλάβει τη διαχείριση της ως τότε Περιφερειακής  Αγοράς Χανίων  και του κτιριακού συγκροτήματος στην Αγυιά.  Οι δραστηριότητες της Π.ΑΝ.ΕΤΑΙ.Κ. ΑΕ εμπλουτίζονται κάθε χρόνο με τον σχεδιασμό δράσεων, την εφαρμογή μελετών, προγραμματικών συμβάσεων και την υλοποίηση έργων μέσω Εθνικών / Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προγραμματικών συμβάσεων κ.ά.

Samaria

Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Κρήτης
www.samaria.gr
Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης, αποτελεί Ν.Π.Ι.Δ. που υπάγεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έχει υπό την αρμοδιότητά του την ευθύνη διοίκησης και διαχείρισης των περιοχών Natura 2000 της Δυτικής Κρήτης. Οι περιοχές αυτές, εκτός της αυταπόδεικτης αξίας τους ως περιβαλλοντικά ορόσημα της Κρήτης και της Ελλάδας, αποτελούν παράλληλα και πεδία άσκησης ανθρωπογενών δραστηριοτήτων, με έμφαση στον τουρισμό. Η Μονάδα Διαχείρισης επιδιώκει τη συμμετοχή και υλοποίηση δράσεων, τοπικού, περιφερειακού και εθνικού χαρακτήρα, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και διαχείριση των περιοχών αυτών.

ΔΑΙΔΑΛΟΣ Logo E Paithros

ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.
www.daidalosao.gr
O ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε. είναι Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με έδρα τις Αρχάνες. Ανάμεσα στους σκοπούς του είναι η παροχή επιστημονικής, συμβουλευτικής και τεχνικής υποστήριξη στους Δήμους που τον απαρτίζουν & στην Περιφέρεια Κρήτης, η προώθηση της κοινωνικής ένταξης & της κοινωνικής συνοχής και ο στρατηγικός σχεδιασμός & η υλοποίηση πολιτικών για αειφόρο ανάπτυξη.

Logo New E Paithros2 10

ΔΕΠΑΝΑΛ
www.depanal.gr
Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Τουρισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου – ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., είναι πολυμετοχική δημοτική ανώνυμη εταιρεία με κύριο μέτοχο τον Δήμο Ηρακλείου αλλά και την ΠΕΔ Κρήτης με δράσεις κυρίως πολιτιστικού, επιχειρηματικού και κατασκευαστικού χαρακτήρα και άλλες που αποσκοπούν στην προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, την υλοποίηση προγραμμάτων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και κοινωνικής μέριμνας και τη βελτίωση ποιότητας ζωής των δημοτών. Έχει στην ευθύνη της τη διαχείριση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (https://www.cccc.gr/gr), το οποίο συμβάλλει στην προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής ζωής, με την οργάνωση φεστιβάλ, συνεδρίων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων υψηλού κύρους.

Epimenides

«Επιμενίδης» – Χαρουπόμυλος
www.epimenides.gr
Η Πολιτιστική Εταιρεία Πάνορμου «Επιμενίδης» δημιουργήθηκε το 1998 και μέλη της είναι -μεταξύ άλλων- κάτοικοι της περιοχής του Πάνορμου. Στη διάρκεια λειτουργίας της πραγματοποιήθηκε αναστήλωση του βιομηχανικού μνημείου του Χαρουπόμυλου και μετατροπή του σε ένα σύγχρονο χώρο τέχνης και πολιτισμού. Βασικός σκοπός της λειτουργίας της εταιρείας είναι η οργάνωση Προγραμμάτων Σπουδών και Έρευνας, με έμφαση σε θέματα που αφορούν στην ανθρωπιστική παιδεία, στη γλώσσα και στην τέχνη. Το Πρόγραμμα μορφωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων της εταιρείας, συγκροτείται από ομιλίες, συζητήσεις, κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις, μουσικές, χορευτικές και θεατρικές εκδηλώσεις. Επιπλεόν, εντός του Χαρουπόμυλου που στεγάζεται η εταιρεία βρίσκεται ειδικά διαμορφωμένος χώρος για γευσιγνωσία αγροτικών προϊόντων.

Kazantzakis

Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη
www.kazantzaki.gr
Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη αποδίδει τιμή στον σπουδαίο άνθρωπο του πνεύματος, τον συγγραφέα, στοχαστή, φιλόσοφο, πολιτικό, ταξιδευτή Νίκο Καζαντζάκη. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού του Νίκου Καζαντζάκη, τους ιστορικούς Βαρβάρους (σημερινή Μυρτιά). Το Ίδρυμα «Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη» αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σήμερα οι συλλογές του Μουσείου αριθμούν πάνω από 50.000 αντικείμενα (επιστολές, ολόγραφα – αυτόγραφα, εκδόσεις – άρθρα – μελέτες, δημοσιεύματα τύπου, φωτογραφίες, ηχητικά ντοκουμέντα, τεκμήρια κινούμενης εικόνας, θεατρικό υλικό, έργα τέχνης, προσωπικά αντικείμενα) ένα μέρος των οποίων παρουσιάζεται στη Μόνιμη Έκθεση και τα υπόλοιπα φυλάσσονται στο Αρχείο του Ιδρύματος. Το Μουσείο, εκτός από την υποστήριξη της έρευνας πάνω στο καζαντζακικό έργο και την εκπαιδευτική δραστηριότητα που αναπτύσσει, υλοποιεί ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, εκδηλώσεων και συνεργασιών που το καθιστούν πλέον ως ένα σημαντικό πολιτιστικό φορέα της Κρήτης, αλλά και τη Μυρτιά που το φιλοξενεί ως ένα ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Mfik 2

Πανεπιστήμιο Κρήτης- Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ)
www.nhmc.uoc.gr
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ιδρύθηκε το 1993, ενώ θεσμικά υπάρχει από το 1980. Σήμερα, το μουσείο στεγάζεται στο κτίριο της παλαιάς ηλεκτρικής Ηρακλείου το οποίο έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Ηρακλείου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το σκοπό αυτό. Περιλαμβάνει τα εξής τμήματα: ζωολογικό, βοτανικό, ανθρωπολογικό, παλαιοντολογικό, γεωλογικό, ορυκτολογικό και διαθέτει πλούσια ερευνητική εμπειρία, καθώς έχει συμμετάσχει σε παραπάνω από 86 εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Αποτελεί το μοναδικό ίδρυμα στην Ελλάδα, το οποίο έχει διοργανώσει δεκάδες επιστημονικές αποστολές εντός χώρας και πάνω από δέκα στην Κύπρο. Δραστηριοποιείται σε θέματα διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος, εκπαίδευσης, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και διαμόρφωσης οικολογικών μουσείων στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Εκτός από τις συλλογές και τα εργαστήρια που διαθέτει, σημαντικός στόχος του Μουσείου υπήρξε και η δημιουργία εκθεσιακού χώρου όπου το κοινό θα είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τις συλλογές του Μουσείου και να ενημερωθεί για το φυσικό περιβάλλον.

Arcus

Arcus Suites
www.arcus.com.gr
To κατάλυμα Arcus Suites, βρίσκεται στην καρδιά του χωριού της Αργυρούπολης, σε μία γειτονιά (αρχαία Λάππα) με αναπαλαιωμένα ενετικά, πέτρινα αρχοντικά του 14ου αιώνα. Το 2005, το Υπουργείο Πολιτισμού κήρυξε το συγκρότημα ως «Διατηρητέο Αρχαιολογικό Μνημείο» και έκτοτε οι κατοικίες αλλά και ο περιβάλλοντας χώρος ανακαινίστηκαν και δημιουργήθηκαν 5 ανεξάρτητες σουίτες, με σεβασμό στο ύφος αλλά και την αρχιτεκτονική της περιοχής. Στο κατάλυμα ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τοπικά προϊόντα, να παρακολουθήσει μαθήματα κρητικής κουζίνας και να πραγματοποιήσει οινογνωσία τοπικών ποικιλιών κρασιού, καθώς ακόμα μπορεί να απολαύσει οργανωμένους περιπάτους στην εξοχή και βόλτα με ιστιοφόρο σκάφος.

Velani

Country Hotel Velani
www.countryhotel.gr
Το Country Hotel Velani βρίσκεται κοντά στο χωριό Αβδού, μέσα σε δάσος με βελανιδιές. Διαθέτει κήπους με φρούτα, λαχανικά, βότανα και λουλούδια, καθώς και ελαιώνα για την παραγωγή ελαιόλαδου. Στο κατάλυμα υπάρχουν 12 συνολικά δωμάτια με ιδιωτικό κήπο ή βεράντα. Στην κουζίνα του εστιατορίου χρησιμοποιούνται τα παραγόμενα από τους κήπους προϊόντα, παρθένο ελαιόλαδο, κρασί από τοπικές ποικιλίες, κρέας και τυρί από τα πρόβατα της περιοχής και μέλι από τον τοπικό μελισσοκόμο. Στο πλαίσιο της διαμονής των επισκεπτών, προσφέρονται διάφορες δραστηριότητες, είτε χαλάρωσης είτε προσφοράς εμπειριών περιπέτειας, όπως: παρακολούθηση πτηνών με οδηγό, διαδρομές στο μονοπάτι Ε4 στο οροπέδιο Λασιθίου, σουηδικό μασάζ, αρωματοθεραπεία, ποδηλασία, αλεξίπτωτο πλαγιάς. Επίσης, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου περιλαμβάνεται κέντρο ιππασίας, μέσω του οποίο προσφέρονται επαγγελματικά μαθήματα και ημερήσιες εκδρομές για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Delina

Delina Mountain Resort
www.delina.gr
Το ορεινό θέρετρο Ντελίνα βρίσκεται περίπου 1χμ. έξω από το χωριό Ανώγεια, στο δρόμο για τη Νίδα, σε υψόμετρο περίπου 910 μ. Το συγκρότημα Ντελίνα, εκτείνεται σε ένα χώρο 28 στρεμμάτων και συνδυάζει τις άριστες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες ενός πολυτελούς ξενοδοχείου με την αυθεντικότητα της κρητικής παράδοσης και την άγρια φυσική ομορφιά του νησιού. Αποτελείται από 13 καλαίσθητα διαμερίσματα με άνετους χώρους, κομψά διακοσμημένους, που προσφέρουν στον επισκέπτη μία ποιοτική διαμονή. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν τζάκι, υδρομασάζ και βεράντα με θέα τον Ψηλορείτη, ενώ το θέρετρο διαθέτει 2 δωμάτια κατάλληλα εξοπλισμένα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Στο συγκρότημα υπάρχουν ακόμα: μαγαζί που διαθέτει τοπικά προϊόντα- σουβενίρ, στάβλος, εκκλησία, παρατηρητήριο, θέατρο, λίμνη, παιδική χαρά και παραδοσιακό καφενείο.

Dictamus

DICTAMUS
www.dictamushomes.gr
Πρόκειται για ένα πετρόκτιστο ξενώνα στο Ψυχρό, στο Οροπέδιο Λασιθίου. Το κατάλυμα αφορά 8 ευρύχωρα δωμάτια, τα οποία λειτουργούν σε όλη τη διάρκεια του έτους και εξυπηρετούν και άτομα με ειδικές ανάγκες. Το κατάλυμα έχει κατασκευαστεί σε όρους απόλυτου σεβασμού προς το περιβάλλον, δεδομένου ότι βρίσκεται πλησίον του σπηλαίου Δικταίον Άντρον και πρέπει να συμβαδίζει με την ιδιαιτερότητα της περιοχής. Παράλληλα με τη διαμονή, υπάρχει ταβέρνα που προσφέρει παραδοσιακή κρητική κουζίνα.

Earino

Εαρινό
www.earino.gr
Το Εαρινό είναι κτισμένο στις παρυφές του Ψηλορείτη, πάνω από τις Ασίτες και διαθέτει 3 αυτόνομους παραδοσιακούς ξενώνες, εστιατόριο που προσφέρει κρητικές γεύσεις καθώς και καφενείο. Κατά τη διαμονή στο Εαρινό δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να συμμετάσχουν σε μία σειρά πολλών, διαφορετικών δραστηριοτήτων. Έτσι, ο επισκέπτης μπορεί να λάβει μέρος σε δραστηριότητες που αφορούν στον κρητικό τρόπο ζωής: καζάνεμα ρακής, μάζεμα καρπού ελιάς, τρύγος αμπελιού και συμμετοχή στο ζύμωμα ψωμιού. Εκτός αυτών, δίνεται η ευκαιρία σε κάποιον να περπατήσει ή να κάνει ποδήλατο στο βουνό που περικλείει το κατάλυμα, να κάνει αναρρίχηση, canyoning, να περάσει φαράγγια, καθώς και το μονοπάτι Ε4 που συνδέει το Δάσος του Ρούβα με τις Ασίτες. Το Εαρινό είναι μέλος της Ένωσης Τουρισμού Υπαίθρου & Αγροτουρισμού Κρήτης, ενώ το εστιατόριό του διαθέτει το σήμα “Land of Values” που πιστοποιεί την κρητική κουζίνα.

Eleonas

Eleonas Country Village
www.eleonas.gr
Το συγκρότημα του Ελαιώνα απλώνεται σε μία κατάφυτη πλαγιά, στους πρόποδες του Ψηλορείτη, με αιωνόβιες ελιές, χαρουπιές, ανάμεσα σε αρωματικά φυτά και λουλούδια, δίπλα στο χωριό Ζαρός. Οι ξενώνες του, απόλυτα εναρμονισμένοι με το φυσικό περιβάλλον, είναι φτιαγμένοι από πέτρα και ξύλο, προσφέροντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις στους επισκέπτες. Το βραβευμένο εστιατόριο “Elia” είναι πιστοποιημένο ως Εστιατόριο Κρητικής Διατροφής και χρησιμοποιεί πρώτες ύλες από φάρμες της γύρω περιοχής, τον κήπο και το τυροκομείο της οικογένειας και κρασιά από ντόπιους παραγωγούς, ενώ σερβίρει πιστοποιημένο Κρητικό πρωινό. Οι δραστηριότητες που διοργανώνει ο Ελαιώνας στην πλούσια φύση της περιοχής δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει τη μοναδικότητά της καθώς συμμετέχει σε οινικές διαδρομές, σε διαδρομές σε αγροκτήματα, καθώς και σε ποδηλατικές διαδρομές, σε μαθήματα μαγειρικής κ.α.. Ακόμη, προσφέρεται χαλάρωση μέσω σπα και μασάζ, ενώ συχνά διοργανώνονται και μουσικές βραδιές.

Hona Holiday

HIONA HOLIDAY
www.hionaholiday.gr
Το ξενοδοχείο “Hiona Holiday” είναι ένας ζεστός χώρος φιλοξενίας που επιδιώκει να προσφέρει μια άνετη διαμονή. Βρίσκεται στο ανατολικότερο μέρος της Κρήτης, στο Παλαίκαστρο, μία περιοχή πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό. Είναι πολύ κοντά στο Φοινικόδασος του Βάι και τις παραλίες της Χιώνας αλλά και του Κουρεμένου, η οποία είναι γνωστή ως παραλία των σέρφερς.

Katalagari

Katalagari Country Suites
www.katalagarisuites.com
Το Katalagari Luxury Suites βρίσκεται 17χλμ μακριά από το Ηράκλειο, στο ομώνυμο χωριό, και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2003. Είναι κτισμένο πάνω σε βουνό και προσφέρει θεά στην κρητική ύπαιθρο. Αποτελείται από 14 σουίτες που συνδυάζουν την παράδοση με μία διαφορετική όψη της κρητικής ζωής και προσφέρει πρωινό προσαρμοσμένο στις ανάγκες των επισκεπτών (vegetarian, gluten free, κλπ). Η θέση του καταλύματος, δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να πραγματοποιήσει δραστηριότητες διαφόρων ειδών: επισκέψεις σε οινοποιεία, σε αρχαιολογικούς χώρους, στη φύση, στη θάλασσα, κλπ.

Logo 72dpi 01 01 01

Milia Mountain Retreat
www.milia.gr
Η Μηλιά είναι ένα κατάλυμα υψηλής οικολογικής ευαισθησίας,  ένας ορεινός αναπαλαιωμένος οικισμός του 16ου αιώνα με δωμάτια που διατηρούν την αρχιτεκτονική και αισθητική της ορεινής περιοχής της Δυτικής Κρήτης. Βρίσκεται σε περιοχή ενταγμένη στο δίκτυο NATURA, σε μια καταπράσινη κοιλάδα, στα 550μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, κάτω από την κορυφή Ψηλό κεφάλι της οροσειράς Κουτρούλη. Ο οικισμός περιβάλλεται από δάσος με καστανιές, κουμαριές, χαρούπια και μεγάλη ποικιλία δέντρων και φυτών. Η αναστήλωση των παλιών σπιτιών ξεκίνησε το 1982, με προσήλωση στη λεπτομέρεια και σεβασμό στην προτεραιότητα της φύσης και λειτουργεί ως οικολογικό κατάλυμα από το 1993, φέρνοντας την ατμόσφαιρα και το αποτύπωμα των παλαιών κατοίκων του στο παρόν.

Perachorilogo 01 01

Perachori Boutique studios
www.facebook.com/Perachori 
Το Perachori Boutique Studio είναι ένα συγκρότημα τριών (3) δωματίων ανοιχτού τύπου – studio το οποίο τοποθετείται στην πλατεία στο Περαχώρι, στο ιστορικό χωριό των Ανωγείων Μυλοποτάμου. Η πέτρα και το ξύλο είναι κυρίαρχα υλικά, με τις χειροποίητες προσθήκες να δίνουν μια ιδιαίτερη και ζεστή αίσθηση στον επισκέπτη. Η τοποθεσία του επιτρέπει στον επισκέπτη να έρθει σε επαφή με την ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη και να αλληλεπιδράσει με την τοπική κοινωνία.

Polydoros

Polydoros Hotel & Wine Bar
www.hotelpolydoros.gr
Το φιλόξενο οικογενειακό ξενοδοχείο Polydoros βρίσκεται στην καρδιά της Παλαιόχωρας, στα νότια των Χανίων. Διαθέτει 7 διαμερίσματα, τα οποία φιλοξενούν έως και 5 άτομα και είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές, προσφέροντας άνετη διαμονή και χαλάρωση. Το σημείο στο οποίο βρίσκεται προσφέρει τη δυνατότητα σου φιλοξενούμενους να εξερευνήσουν τις κοντινές παραλίες και να χαρούν το κρητικό τοπίο μέσω περιπάτων και εξορμήσεων στη φύση. Στην αυλή του ξενοδοχείου στεγάζεται wine bar, στο οποίο προσφέρονται κρασιά αποκλειστικά από τοπικές κρητικές ποικιλίες, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την τοπική παραγωγή.

Thalori

Θαλόρη
www.thalori.com
Η Θαλόρη, βρίσκεται στο χωριό Καπετανιανά, στην οροσειρά των Αστερουσίων ορέων, και αποτελείται από 20 παραδοσιακές κατοικίες που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του χωριού, διατηρούν την κρητική αρχιτεκτονική και προσφέρουν σύγχρονες ανέσεις στους επισκέπτες. Στο εστιατόριο προσφέρονται πιάτα και πρωινό από την κρητική κουζίνα, από αγνά, ντόπια υλικά. Ο επισκέπτης μπορεί επίσης να απολαύσει μία σειρά από δραστηριότητες που καλύπτουν όλα τα πιθανά γούστα των επισκεπτών, αφού του δίνεται η δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε: πεζοπορία, αναρρίχηση, παρατήρηση πουλιών, ιππασία, ποδηλασία βουνού, κατάβαση, canyoning, διαδρομές με τζιπ, βόλτα με σκάφος, ψάρεμα, συμμετοχή σε αγροτικές εργασίες, μαθήματα μαγειρικής.

Villa Kerasia

Villa Kerasia
www.villa-kerasia.gr
Η βίλα Κεράσια βρίσκεται στον οικισμό Βλαχιανά, 15 χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό πόδι του Ψηλορείτη, σε υψόμετρο 580μ. Διαθέτει 7 δωμάτια και προσφέρει την ευκαιρία συμμετοχής σε διάφορες εκδηλώσεις σχετικές με τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, αλλά και σε δραστηριότητες σχετικές με αναρρίχηση στον Ψηλορείτη. Επίσης, κοντά στη Βίλα, βρίσκεται το διεθνές μονοπάτι πεζοπορίας Ε4, που οδηγεί σε ένα οργανωμένο καταφύγιο στον Πρίνο στα 1.200μ υψόμετρο. Η κουζίνα της Βίλας προσφέρει κρητικό πρωινό, ειδικά πιάτα (για διαβητικούς, vegetarian, κλπ) και πιάτα κατά παραγγελία.

Villa Kynthia

Villa Kynthia
www.villakynthia.gr
Η Βίλλα Κύνθια είναι ένα διατηρητέο αρχοντικό του 1898 που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού Πάνορμο σε απόσταση διακοσίων μέτρων από τη θάλασσα. Αναστηλώθηκε το 1991, με προσοχή και σεβασμό στην παράδοση και έτσι διαμορφώθηκαν τα 5 παραδοσιακά δωμάτια του συγκροτήματος. Στο κατάλυμα προσφέρεται κρητικό πρωινό ενώ συχνά πραγματοποιούνται μουσικές εκδηλώσεις στο καφέ- μπαρ που υπάρχει εντός του αρχοντικού. Το κατάλυμα είναι μέλος της Ένωσης Τουρισμού Υπαίθρου & Αγροτουρισμού Κρήτης.

Ctrs

C.TR.S.
www.ctrs.gr
Η εταιρία C.TR.S (θυγατρική της εταιρείας ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου) ιδρύθηκε το 2010 για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα στο ταξίδι και τη μετακίνηση. Το 2011 έρχεται να καινοτομήσει με τα ιδιόκτητα υπερπολυτελή λεωφορεία της συνδέοντας την Κρήτη με το εξωτερικό. Διαθέτει τρία σημεία πώλησης εισιτηρίων: δυο στο Ηράκλειο και ένα στον Άγιο Νικόλαο καθώς και μία άριστα καταρτισμένη ομάδα ατόμων που στελεχώνουν την εταιρία. Βασικό κριτήριο της εταιρίας, αποτελεί η ικανοποίηση των αναγκών ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη δυναμική της, σε καθημερινή βάση και προσφέροντας άριστη εξυπηρέτηση στο πλαίσιο της παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών: έκδοση εισιτηρίων, οργάνωση εκδρομών, διαμονή σε καταλύματα, ομαδικές μετακινήσεις αλλά και συμβουλευτική για μεμονωμένους επιβάτες. Η ομάδα της C.TR.S, υπόσχεται άριστες τουριστικές υπηρεσίες με συνέπεια και σεβασμό στις ταξιδιωτικές ανάγκες των πελατών της.

Logo New E Paithros2 02

ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ Α.Ε.
www.ktelherlas.gr
Η ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ Α.Ε. είναι ο μεγαλύτερος μεταφορικός οργανισμός της Κρήτης και από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας. Με πάνω από 200 σύγχρονα λεωφορεία όλων των μεγεθών πραγματοποιεί καθημερινά εκατοντάδες δρομολόγια συνδέοντας τις μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης με όλους τους οικισμούς της, αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα μέσα σε ένα πλαίσιο συνδυασμένων μεταφορών. Στόχος της είναι η ασφαλής και γρήγορη μεταφορά προσώπων και δεμάτων σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς στην Κρήτη, στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Logo New E Paithros2 05

Οικολογικός Κόσμος (Greekferries Club)
www.Greekferries.gr
H Οικολογικός Κόσμος ΑΕ, γραφείο γενικού τουρισμού, με διακριτικό τίτλο Greekferries Club, ιδρύθηκε το 1995 με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Εξειδικεύεται στον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα, ειδικότερα στην παροχή υπηρεσιών online κρατήσεων & πωλήσεων εισιτηρίων πλοίων για εγχώριες και διεθνείς γραμμές, και δη μέσω των ιστοτόπων greekferries.gr, ferries-booking.com, greece-ferries.com και ferries-greece.com.  Στόχος της εταιρείας είναι η διαρκής τεχνολογική εξέλιξη και ο εμπλουτισμός των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που προσφέρει, πάντα σε συνδυασμό με την άμεση, έγκυρη και ανθρώπινη υποστήριξη πελατών. Μεταξύ άλλων, η επιχείρηση έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα συνεργασίας  (affiliate marketing program) greece-unlimited.com, στο οποίο συμμετέχουν επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και μεμονωμένοι travel bloggers  και το πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών bonuspermile.gr το οποίο απαριθμεί περισσότερα από 330,000 μέλη.

Altersail

Alter sail- Nefalo
www.altersail.gr
Η εταιρεία Altersail – Nefalo ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2007 και συνιστά τουριστικό ταξιδιωτικό γραφείο που προσφέρει εκδρομές με ιστιοπλοϊκό σκάφος. Ο στόλος της περιλαμβάνει πλήθος ιστιοφόρων σκαφών διαφορετικού μεγέθους και κατηγοριών, ενώ προσφέρει εκδρομές προς διάφορες κατευθύνσεις και διάρκειας είτε μερικών ωρών είτε ημερήσιες. Οι εκδρομές που διατίθενται είναι οργανωμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν διαφορετικές προτιμήσεις: οικογένειες, παρέες, εταιρικές εκδηλώσεις.

Eco Diving

Eco Diving Center
www.ecodivingcenter.com
Το Eco Diving Center βρίσκεται σε ένα μοντέρνο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή της Αμμουδάρας στο Ηράκλειo Κρήτης και απαρτίζεται από έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό. Προτεραιότητά του είναι η ασφάλεια των πελατών του καθώς και ο σεβασμός προς το περιβάλλον. Η επιχείρηση διατηρεί συνεργασίες με οργανισμούς σχετικούς με τις καταδύσεις παγκόσμιας εμβέλειας (Scuba Schools International, Divers Alert Network, International Safety Equipment Association) και προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο εκμάθησης, ασφάλειας και οικολογικής καταδυτικής εμπειρίας. Επιπλέον, το Eco diving center συνεργάζεται με την iSea σε υποθαλάσσιους καθαρισμούς, καθαρισμούς ακτών και εργαστήρια με θέμα την οικολογική κατάδυση ή και τη θαλάσσια οικολογία, από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό σχετικό με την επιστήμη της θάλασσας. Ακόμη, μία μέρα το μήνα είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον και πλαισιώνεται από ειδικές δράσεις. Μέσω του τρόπου λειτουργίας της επιχείρησης, ενισχύεται ο θαλάσσιος τουρισμός στο νησί, ως κομμάτι του οικοτουρισμού που περιλαμβάνει δραστηριότητες στη φύση.

Wine Of Crete

Wines of Crete- Δίκτυο Οινοποιών Νομού Ηρακλείου
www.winesofcrete.gr
Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2006, επιθυμώντας να ακολουθήσει μία νέα πορεία και να καλλιεργήσει ένα κλίμα συνεργασίας και συνεργειών. Η αρχή έγινε με την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ως τον κεντρικό πυρήνα εμφιαλωμένων κρασιών, δίνοντας έτσι το εναρκτήριο λάκτισμα, σε αυτό που θα ακολουθούσε εν καιρώ, δηλαδή το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης. Δύο χρόνια μετά, δημιουργήθηκε το Δίκτυο Οινοποιών Χανίων Ρεθύμνης, ενώ στην πορεία εντάχθηκε και η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, με αποτέλεσμα την επίτευξη του στόχου του Δικτύου, τη συγκροτημένη δηλαδή προώθηση του κρητικού κρασιού εντός και εκτός του νησιού. Οι δύο φορείς, λειτουργούν αυτόνομα, αλλά σε συνεργασία πάντα μεταξύ τους, κάτω από την ομπρέλα του “Wines of Crete” στη βάση ενός συλλογικού προγραμματισμού δράσεων. Στους βασικούς στόχους του δικτύου παραμένουν: η προώθηση και η αναγνώριση του κρητικού κρασιού εντός και εκτός χώρας, αλλά και η ανάπτυξη του οινοτουριστικού ρεύματος στο νησί, κάνοντας παράλληλα χρήση μίας σειράς τουριστικών πλεονεκτημάτων που υπάρχουν στην Κρήτη.

Logo New E Paithros2 13

ByRaKi flavor
www.byraki.gr
Με πηγή έμπνευσης την κλασική Κρητική ρακή – τσικουδιά και τα παραδοσιακά ηδύποτα δημιουργήθηκε το ByRaKi flavor. Το κρητικό απόσταγμα εμπλουτισμένο με 25 διαφορετικές γεύσεις από την Ελληνική ύπαιθρο, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις. Έχοντας ως στόχο την καινοτομία το ByRaKi flavor έχει πιστοποιηθεί από τον Οργανισμό βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Kappa Studies E Paithros

Kappa studies
www.kappastudies.gr
Το εκπαιδευτήριο KAPPA STUDIES είναι μια πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας επαγγελματική σχολή στους τομείς της Μαγειρικής Τέχνης, Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, Ξενοδοχειακού Management και Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας, καθώς επίσης  είναι αναγνωρισμένη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας, Θρησκευμάτων και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Έχοντας τα 22 χρόνια εμπειρίας στον εκπαιδευτικό χώρο και καταρτίζοντας όλα αυτά τα χρόνια επαγγελματίες, η Kappa Studies συντελεί στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και γενικότερα στον τομέα των επισιτιστικών επιχειρήσεων. Με νέες εγκαταστάσεις, το ΙΕΚ Κappa Studies πρωτοπορεί έχοντας ατομικές θέσεις εργασίας για κάθε σπουδαστή, θέτοντας ως στόχο, από την πρώτη κιόλας στιγμή, την άμεση επαφή με το μελλοντικό επαγγελματικό περιβάλλον.

Zeus Creta

Zeus Creta
www.zeuscreta.gr
Η επιχείρηση δημιουργήθηκε το 2013 και έχει έδρα το Ψυχρό του Οροπεδίου Λασιθίου. Δραστηριοποιείται στην εξειδικευμένη παραγωγή και εμπορία ειδών κεραμικής, στη συλλογή, επεξεργασία και διάθεση αρωματικών βοτάνων και φυτών της οροσειράς Δίκτη, καθώς και στην παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία, έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Επιπλέον, σε διαφορετικό χώρο έχει δημιουργηθεί ένα θεματικό πάρκο σχετικό με την ελληνική μυθολογία, στο οποίο παρουσιάζονται στοιχεία από τους μύθους, τις παραδόσεις και την τοπική κουλτούρα της ευρύτερης περιοχής της Κρήτης. Το θεματικό πάρκο είναι μοναδικό στο είδος του στην Κρήτη και προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα της αυτόματης ξενάγησης σε 4 γλώσσες για περίπου μία ώρα, ενώ τα ειδικά συστήματα ήχου που το πλαισιώνουν προσφέρουν μία αίσθηση αμεσότητας.

Logo New E Paithros2 08

AEGEAN SOLUTIONS 
www.aegeansolutions.com
Η Aegean Solutions A.E. ειδικεύεται στην προετοιμασία και υλοποίηση τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής στους τομείς του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και του τουρισμού. Οι υπηρεσίες που παρέχει αφορούν αρχικά στη συλλογή, τεκμηρίωση, ψηφιοποίηση και ψηφιακή επεξεργασία δεδομένων. Ακολούθως, σχεδιάζει και αναπτύσσει διαδικτυακές πύλες, βάσεις δεδομένων, πολυμεσικές εφαρμογές, εκπαιδευτικές εφαρμογές, καθώς και διαδραστικές εφαρμογές περιήγησης για κάθε κινητή συσκευή και τύπο οθόνης, με την χρήση προηγμένων τεχνολογιών, όπως  επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και εικονική πραγματικότητα (VR). Παράλληλα, η Aegean Solutions A.E. παρέχει ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και λειτουργικές λύσεις στο πεδίο του σχεδιασμού, της προσαρμογής και της εφαρμογής των καταλληλότερων τεχνολογικών μεθόδων και εφαρμογών λογισμικού, στοχεύοντας στη μεγιστοποίηση της ωφέλειας των πελατών της και στην ολοκληρωμένη προβολή του περιεχομένου και των δράσεων τους.

Logo New E Paithros2 04

Altervision
www.altervision.gr
Η AlterVision ιδρύθηκε το 2000 και η φήμη της σήμερα ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας. Τα γραφεία της εταιρείας είναι στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνεργάζεται με την Critical Publics στο Λονδίνο. Παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στρατηγικής branding, Ταυτότητας και Επικοινωνίας σε επιχειρήσεις και οργανισμούς και τα στελέχη της εξειδικεύονται στο management, το marketing, το branding, την επικοινωνία, την έρευνα, την ανάλυση, την οπτική επικοινωνία και τον σχεδιασμό.

Logo New E Paithros2 03

CHOOSE
www.choosead.gr
H CHOOSE Α.Ε. είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών ολοκληρωμένης επικοινωνίας και συμβουλευτικής που απαντά στο σύνολο των αναγκών των τομέων δραστηριοποίησης των πελατών της και παράλληλα, αξιοποιεί και αναδεικνύει τις δυνατότητές τους στο έπακρο, μέσα από: Υπηρεσίες Στρατηγικού Σχεδιασμού & Έρευνας,  Ανάπτυξη Ολοκληρωμένων Πλάνων Επικοινωνίας, Δημιουργικό και Παραγωγή Περιεχομένου για όλα τα μέσα, off και on line, Υπηρεσίες Ψηφιακού Marketing (SEM, Google ads, Social Media Marketing, Community MGMT), PR & Events. H CHOOSE ξεχωρίζει για την εξαιρετική γνώση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την ικανότητα να εντοπίζει ευκαιρίες που εξυπηρετούν σύνθετους επικοινωνιακούς στόχους, να αντιμετωπίζει με επιτυχία προκλήσεις και να δημιουργεί δίκτυα υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης, ώστε να λειτουργεί ως πολύτιμος σύμβουλος στους τομείς της Επικοινωνίας, των Media, του Marketing και της Διαφήμισης.

 

Logo New E Paithros2 07

DRAXIS
www.draxis.gr
Η DRAXIS Environmental S.A. ιδρύθηκε το 2000 και αποτελεί μια εταιρεία περιβαλλοντικής πληροφορικής με ισχυρή εμπειρία στην παροχή λύσεων ανάπτυξης και υλοποίησης Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών. Η DRAXIS διαθέτει τεχνογνωσία σε περιβαλλοντικές εφαρμογές, καθώς και σε εφαρμογές παρακολούθησης και μετριασμού της ποιότητας του αέρα. Μέσω της συνδυασμένης χρήσης τεχνολογιών Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, Περιβαλλοντικής τεχνογνωσίας και Προϊόντων Λογισμικού Περιβαλλοντικής Τηλεπισκόπησης και Βάσεων Δεδομένων, η DRAXIS προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να επιτύχουν ουσιαστικές βελτιώσεις στην Περιβαλλοντική απόδοση.

Logo New E Paithros2 12

mcbs 
www.mcbs.gr
Η mcbs (Mediterranean Cloud Booking Services) είναι μια αναπτυσσόμενη εταιρεία με σκοπό να προσφέρει εξειδικευμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες  και εφαρμογές επιχειρησιακής υποστήριξης κρίσιμων λειτουργιών λογισμικού στον χώρο μεταφορών και τουρισμού-πολιτισμού. Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής και βέλτιστες πρακτικές agile development, η mcbs βοηθάει τις εταιρείες μεταφορών, τουρισμού και ψυχαγωγίας να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν σύγχρονες, ριζοσπαστικές και καινοτόμες λύσεις υψηλής απόδοσης σε ορθολογικά κόστη με επίκεντρο την πρόσβαση στη σωστή πληροφορία, στον σωστό χρόνο, πάντα λειτουργικά προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες τους απαιτήσεις, είτε στο πεδίο της εξυπηρέτησης των πελατών, είτε στο πεδίο της στήριξης αποφάσεων και της διαχείρισης.

Logo New E Paithros2 11

Neurolingo
www.neurolingo.com
Η Neurolingo είναι μια καινοτόμος εταιρεία λογισμικού, που ειδικεύεται στον τομέα Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας (NLP), αντικείμενο με μεγάλες απαιτήσεις έντασης γνώσης και έρευνας.  Στελεχώνεται από ομάδα έμπειρων μηχανικών υπολογιστών, στατιστικών εμπειρογνωμόνων, γλωσσολόγων. Εστιάζουν στην αντιμετώπιση επιχειρηματικών προβλημάτων στη διαχείριση δεδομένων φυσικής γλώσσας, εξαγωγή γνώσης, ανάλυση συναισθημάτων, σημασιολογική ευρετηρίαση, ποιοτικό έλεγχο δεδομένων, στατιστική επεξεργασία, συστήματα διαλόγου (chatbots).  Το βασικό προϊόν της είναι το Mnemosyne, μια πλατφόρμα επεξεργασίας φυσικής γλώσσας με τεχνολογίες υπολογιστικής γλωσσολογίας και σύγχρονης επεξεργασίας φυσικής γλώσσας με μηχανική μάθηση.

Logo New E Paithros2 01

Ασκληπιός ΔΙΑΓΝΩΣΙΣ
www.asklipios-diagnosis.gr
Το Ιατρικό – Διαγνωστικό Κέντρο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΙΣ» πρωταγωνιστεί στον ιδιωτικό τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας στην Κρήτη από το 2008. Με την ολοκληρωμένη στελέχωσή του από αξιόπιστη ομάδα εξειδικευμένων ιατρών και με τη βοήθεια τεχνολογιών αιχμής τόσο στην ιατρική απεικόνιση, όσο και στον εργαστηριακό τομέα και έμφαση στη συνεχή αναβάθμιση, εκπαίδευση και ενημέρωση, έχει μοναδικό στόχο τον ίδιο τον άνθρωπο με σεβασμό στις ανάγκες του. Εδώ και σχεδόν 14 χρόνια, παραμένει πιστό στη δέσμευσή του για παροχή ποιοτικών και καινοτόμων υπηρεσιών υγείας, επενδύοντας πάνω από όλα στην ανθρώπινη διάστασή τους.

Logos μελών E Paithros (5)

Idea training
www.ideatraining.gr
Η IDEA training, με πάνω από 30 έτη παρουσίας στον χώρο της Κατάρτισης, αποτελεί έναν καινοτόμο και συμπεριληπτικό Εκπαιδευτικό και Συμβουλευτικό οργανισμό με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Με έμφαση σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας τα στελέχη της IDEA υλοποιούν κάθε χρόνο πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μελετών για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την απασχολησιμότητα ανέργων και εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Τα τελευταία δύο χρόνια, η IDEA έχει υλοποιήσει μία ευρεία γκάμα Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με σύγχρονες και ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας για περισσότερους από 15.000 καταρτιζόμενους.