JoInOuT | Παρουσίαση αποτελεσμάτων

ιν

JoInOuT | Παρουσίαση αποτελεσμάτων

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το  Έργο με τίτλο «Σύμπραξη Καινοτόμων Δράσεων Τουρισμού Υπαίθρου – Joint Innovative Activities for Outdoor Tourism» και ακρωνύμιο «JoInOuT».

Κατά τη διάρκεια της τελικής εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι δράσεις του έργου καθώς και τα αποτελέσματα της πρωτοποριακής και καινοτόμου πρωτοβουλίας στον κλάδο του Τουρισμού Υπαίθρου και ευρύτερα της επιχειρηματικότητας.

Το JoInOuT είναι Έργο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας – Σ.Σ.Κ.: 2η πρόσκληση: Επιχειρήσεις), αποτελείται από 13 μέλη-επιχειρήσεις, έχει αμιγώς ερευνητικό χαρακτήρα και αφορά τεχνολογικές καινοτομίες στον τουριστικό κλάδο αλλά και νέα προϊόντα και υπηρεσίες που εμπλουτίζουν το περιεχόμενο της τουριστικής εμπειρίας, βελτιώνουν το επιχειρηματικό μοντέλο και συντελούν στην αναβάθμιση, εξέλιξη και ανταγωνιστικότητα του τουρισμού υπαίθρου στην Ελλάδα.

Πιο ειδικά, τα καινοτομικά αποτελέσματα του Έργου αφορούν:

  1. Διαλογική Επαφή / Chatbot: Η εταιρεία NEUROLINGO δημιούργησε Chatbot σύμφωνα με το οποίο, μέσω της διεπαφής, ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει πληροφορία  σχετικά με συγκεκριμένα θεματικά πεδία του τουρισμού υπαίθρου.
  2. Περιβαλλοντικά Δεδομένα: Η εταιρεία DRAXIS μέσω τεχνολογικής πλατφόρμας εμπλουτίζει με πληροφόρηση σημεία ενδιαφέροντος, διαδρομές και γενικά περιεχόμενο που αναφέρεται σε συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθεσία, με περιβαλλοντικά και κλιματικά δεδομένα, προς χρήση από επισκέπτες, επιχειρήσεις και φορείς.
  3. Συστάσεις Δραστηριοτήτων Υπαίθρου: Η εταιρεία GREEKFERRIES συνδυάζει τις υπηρεσίες αγοράς εισιτηρίων ταξιδιού με συμπληρωματική πληροφόρηση για προτάσεις μικρών τοπικών επιχειρήσεων που ταιριάζουν με το προφίλ του ταξιδιώτη.
  4. Ηλεκτρονικό Εισιτήριο συνδυασμού Υπηρεσιών: Η εταιρεία MCBS δημιουργεί προσωπική ηλεκτρονική κάρτα προορισμού με δυνατότητα σύνθεσης επιτρεπτών συνδυασμών και επιλογών από τον ταξιδιώτη.
  5. Εικονική Περιήγηση στην ύπαιθρο (Γεωπάρκο Σητείας): Η εταιρεία ΟΑΣ ΑΕ ΟΤΑ δημιούργησε υπηρεσίες περιηγήσεων γεωτουρισμού αξιοποιώντας τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (γεωπάρκο Σητείας) και προτάσεις στην φάση σχεδιασμού ταξιδιού.
  6. Εφαρμογή γεωτουριστικής πληροφόρησης και καθοδήγησης (Γεωπάρκο Ψηλορείτη): Η εταιρεία: ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε. δημιούργησε υπηρεσίες χωρικής πληροφόρησης και προβολής τοπικών επιχειρήσεων στο γεωπάρκο Ψηλορείτη.
  7. Προϊόν Επιχειρηματικής Ευφυΐας: Η εταιρεία ΑΙΓΑΙΟΥ SOLUTIONS  δημιουργεί πλατφόρμα λήψης αποφάσεων και επιχειρηματικής ευφυΐας, μέσω της οποίας συγκεντρώνονται, οπτικοποιούνται και διαμοιράζονται διαφορετικού τύπου δεδομένα για τον τουρισμό, τις αγορές-στόχους και την επισκεψιμότητα.
  8. Εφαρμογές Ανάλυσης Απόψεων και Διαχείρισης Φήμης: Η εταιρεία CHOOSE δημιούργησε καινοτόμο Marketing και Branding με εφαρμογές διαχείρισης φήμης, αξιοποιώντας την ανάλυση συναισθημάτων και αιτιών που καταγράφονται σε απόψεις στο διαδίκτυο.
  9. Σχεδιασμός Brand: Η εταιρεία ALTERVISION δημιούργησε πρωτοποριακό εργαλείο branding για δραστηριότητες υπαίθρου.
  10. Διαχείριση Προορισμού για Digital Nomads: Η εταιρεία Π.ΑΝ.ΕΤΑΙ.Κ διενήργησε έρευνα και μελέτη χαρακτηριστικών προορισμών, προϋποθέσεων και συνθηκών για την προσέλκυση «ψηφιακών νομάδων».
  11. Υπηρεσίες προβολής σε επιβάτες λεωφορείων: Η εταιρεία ΚΤΕΛ ΚΡΗΤΗΣ δημιούργησε υπηρεσίες προβολής «καθ’ οδόν» περιοχών και επιχειρήσεων με βάση την τρέχουσα γεωγραφική θέση  κάθε λεωφορείου στους επιβάτες του.
  12. Υπηρεσίες Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης: Η εταιρεία IDEA Εκπαιδευτικός Οργανισμός δημιούργησε υπηρεσίες προς επιχειρηματίες και εργαζόμενους του δικτύου epaithros, με στόχο την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων με εξ’ αποστάσεως καινοτόμα εκπαιδευτική προσέγγιση.

Στην εκδήλωση, πέρα από τις επιχειρήσεις – εταίρους  του JoInOuT, έδωσαν το παρών μέλη του Δικτύου epaithros, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχή και την προσδοκία, οι καινοτομίες του JoInOuT να υπηρετήσουν το όραμα και τους στόχους του Δικτύου epaithros και  να αποτελέσουν πυλώνα και αρωγό του Τουρισμού υπαίθρου.


Το έργο με τίτλο «Σύμπραξη Καινοτόμων Δράσεων Τουρισμού Υπαίθρου» και διακριτικό τίτλο: «JoInOuT», υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας/ΣΣΚ» - 2η Πρόσκληση: Επιχειρήσεις» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020» (κωδικός Έργου: ΓΓ2CL-0359457).

Image removed.